Avondlezing: De Ziel van Leiderschap

Inschrijven niet meer mogelijk, avond gaat wegens net te weinig deelnemers niet door.
Bezieling en inspiratie, wijsheid en moed.
Elke leider heeft er een dosis van, iedereen kan zich er verder in ontwikkelen. Wát is de ziel van leiderschap? Wát beweegt de leider. En wat doet een leider die bezield is anders dan een materialistisch gerichte manager?

De mens is op zoek naar andere vormen van inzicht die het mens-zijn verlichten. Het is duidelijk dat we geen rationele Homo Economicus zijn en dat de wetenschap vele aspecten van het menselijk bestaan niet kan verklaren. Leiderschap brengt samen wat de mens in essentie is: moedig, wijs, levenskrachtig. Hoe kunt u die fundamentele menselijkheid verder ontwikkelen en versterken. Wat is de Ziel van Leiderschap?!

In de avondlezing nemen drie sprekers je mee naar inzichten die je dichter bij je diepere bestaansgrond brengen. Vanuit anekdotes van andere leiders die hun ziel gevonden hebben brengt Joep de Jong je dichter bij je eigen ziel. Door het onderzoek naar de kwaliteit van de paradox die een eenheid brengt in tegenstellingen laat Arnold Steenbeek ons een bewustzijn ervaren dat de dagelijkse dualiteit overstijgt. Wim van Dam neemt je mee naar een dieper begrip van wat je ziel is en hoe je die met indrukken vult, maar er ook sturing aan kunnen geven – écht leiderschap.

Thema-sprekers

Joep de Jong, Appreciative Leader; ‘Op zoek naar de Ziel van Leiderschap’

Joep C. de Jong is na zijn loopbaan in het bedrijfsleven o.a. bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Tilburg met de werktitel ‘In Search of the Soul of the Appreciative Leader’. Hij doet dat aan de hand van een aantal frameworks die hij in de periode dat hij directeurs functies bekleedde ontdekte en die met de video portretten die hij maakt de basis vormen van zijn onderzoek. Tijdens de thema avond zal hij facetten van zijn werk met ons delen.

Arnold Steenbeek, Heart Selling; ‘Heart Selling en het plezier van de paradoxen’

Het hart is al eeuwen de inspiratiebron voor dichters, schrijvers en muzikanten. Hoe de kwaliteiten van het hart ook helpt in klantcontact en commerciële situaties, dat blijkt in deze persoonlijke presentatie. Arnold zal enkele persoonlijke situaties en voorbeelden geven hoe Heart Selling in de praktijk werkt en het Hart alles verbindt (sociaal, spiritueel, emotioneel en mentaal) voor groei, voor iedereen.

Arnold Steenbeek is trainer/coach, onderzoeker, auteur en directeur van Heart Selling. Hij traint, coacht, presenteert en publiceert regelmatig over Heart Selling en de menselijke kant van verkopen en salesmanagement. Privé geniet hij van zijn kinderen (drie), vrienden en familie, muziek (veel), (duur)sporten en mediteren (te weinig). Hij heeft inmiddels meer dan 65.000 salesprofessionals bereikt en ontmoet, waarvan een deel over de hele wereld voor wereldberoemde bedrijven werkt. Hij is actief lid van de Nederlandse Sales Management Association (SMA). Hij heeft sinds 1988 verkoopervaring in kapitaalgoederen en zakelijke diensten aan MKB en top 100-bedrijven, uitvoerend, als manager, trainer, coach en trusted advisor, in Nederland en in Europa. Hij heeft meer dan 10 boeken geschreven (totaal meer dan 50.000 verkocht) waaronder een bestseller (Salesmanagement) en deze titel is ook in het Engels uitgebracht.

Wim van Dam van het Centrum voor Transpersoonlijk Leiderschap; ‘Geen leiderschap zonder spirituele visie’

Wim van Dam ontving meer dan 20 jaar persoonlijke spirituele training van meerdere leraren. Hij neemt u mee naar een diepgaand inzicht in de werking van de ziel en andere bewustzijnsdimensies. Aan de hand van uw eigen persoonlijke ervaring en uitwisseling met de zaal krijgt u een interessant beeld van de toepassing van spiritualiteit in het zakenleven en in de privésfeer.

De inzichten van een spiritueel wereldbeeld worden geplaatst naast die van een zintuiglijk, biologisch beeld, het behaviorisme en het humanistische mensbeeld. Wat drijft de leider?

Interactief

Als deelnemer wordt u betrokken bij de lezingen door een interactief vraag- en antwoordspel, dat direct geprojecteerd wordt. U weet meteen hoeveel mensen een andere of eenzelfde ervaring of antwoord hebben op een vraag. Spiegelend en inzichtgevend!

Locatie: Landgoed De Horst, De Horst 1, Driebergen-Rijsenburg (nabij Utrecht)

Datum: Dinsdagavond 29 mei 19.00-22.00 uur

Prijs: € 125,- excl. BTW

Groepsgrootte: nvt

Vraag meer informatie aan Reserveren

Datum

29 mei 2018

Tijd

evenment is gecanceled
19:00 - 22:00

Kosten

€ nvt
Categorie