IN SAMENWERKING MET…

Het Centrum voor Transpersoonlijk Leiderschap heeft als doel elk individu meer moed, wijsheid en levenskracht te laten ontwikkelen, zodat hij of zij dat kan inzetten in persoonlijke en werksituaties.
Daartoe wil het Centrum een samenwerkingsplatform zijn voor professionals met diepgaande kennis van die onzichtbare maar aanwezige dynamiek die het handelen van mensen bepaalt. Zodat van hun wijsheid kennis kan worden genomen en ermee aan het werk kan worden gegaan.
We stellen ze graag aan je voor.
Joep de Jong

Joep C. de Jong is associate of the TAOS Institute, member of the council of Instituto IDEIA, part time teaches on the MSOD program at the American University (Washington), part time teaches Change Management at the Hotelschool The Hague, is guest lecturer on Appreciative Leadership for the David L. Cooperrider Center at Champlain, acts as speaker, coach and consultant on strength based change to a variety of individuals and organizations worldwide and is doing a PhD searching for ‘The Soul of the Appreciative Leader’.

In his already long successful career, primarily in business, he has been working in senior roles for organizations like Apple, Compaq, Tandem, Syntegra and BT.

Above all he is the proud father of 2 daughters (Maaike and Anne) and a son (Dirk) and grandfather of Ilse and Jochem. He lives with his partner Hanne on their houseboat near Spaarndam (Netherlands).

As a candidate PhD student he produces film portraits, which can be seen at: https://vimeo.com/105648641 (a self portrait)

Sandra Schouten

Sandra Schouten werkt sinds jaar en dag met mensen. Een stevige basis is gelegd vanuit het Human Resources werkveld. Sinds 2008 veelal actief in het begeleiden van teams en individuele professionals, in de vorm van coaching of workshops. Haar werk kenmerkt zich als: mensgericht, verbinder, vriendelijkheid, kennis en ervaring, gaat en staat voor mensen om haar heen. Gelooft in kracht en positiviteit van mensen. Gevoel voor mens en omgeving. Zoekt naar balans en evenwicht. Neemt de tijd om te beschouwen, hoeft niet direct op de voorgrond te staan, maar heeft wel een duidelijke positie. Door het stellen van vragen worden mensen tot nadenken aangezet. Staat en gaat voor vertrouwen. Is niet bang voor stilte en niet-weten.

Sandra omarmt de achterliggende filosofie van het transpersoonlijk leiderschap waarbij moed, wijsheid en levenskracht vergroot kunnen worden. Het geeft antwoord op de vraag: “Wie of wat ben ik?”. Het stijgt uit boven de persoonlijkheid en het identificeren met een hoger doel. Als transpersoonlijk coach helpt Sandra cliënten zich te verbinden met hun authenticiteit en wezen, waardoor deze cliënten in staat zijn om op elk gebied voluit te leven.

Arnold Steenbeek

Arnold Steenbeek is trainer/coach, onderzoeker, auteur en directeur van Heart Selling. Hij traint, coacht, presenteert en publiceert regelmatig over Heart Selling en de menselijke kant van verkopen en salesmanagement. Privé geniet hij van zijn kinderen (drie), vrienden en familie, muziek (veel), (duur)sporten en mediteren (te weinig). Hij heeft inmiddels meer dan 65.000 salesprofessionals bereikt en ontmoet, waarvan een deel over de hele wereld voor wereldberoemde bedrijven werkt. Hij is actief lid van de Nederlandse Sales Management Association (SMA). Hij heeft sinds 1988 verkoopervaring in kapitaalgoederen en zakelijke diensten aan MKB en top 100-bedrijven, uitvoerend, als manager, trainer, coach en trusted advisor, in Nederland en in Europa. Hij heeft meer dan 10 boeken geschreven (totaal meer dan 50.000 verkocht) waaronder een bestseller (Salesmanagement) en deze titel is ook in het Engels uitgebracht.

Zijn motto is samen te vatten in vier woorden ‘make friends & love results’. Hij denkt ook graag door en is dol op games. Zo ontdekte hij ooit dat een volledig anagram (zelfde letters maar andere woorden) van zijn voor en achternaam ‘rendabele kosten’ is, maar ook ‘stralende boeken’. Arnold Steenbeek, aangenaam.  www.heart-selling.nl

Elmer Hendrix

Het bezig zijn met systemisch werk en dit andere mensen te leren is mijn passie. Voor mij is deze werkvorm (de grondlegger Bert Hellinger noemt het ‘toegepaste filosofie’) diep verbonden met het leven zelf en met onze maatschappij.

De innerlijke houding tijdens het begeleiden van opstellingen is een richtlijn voor mijn innerlijke houding in het leven zelf. Alleen wanneer ik zelf oprecht bereid ben om te groeien en bewuster te worden, durf ik de verantwoordelijkheid te nemen om opstellingen te begeleiden. Door met dit werk bezig te zijn en me daarin helemaal over te moeten geven aan het niet-weten, merk ik dat ik steeds meer in contact kom met de essentie van het leven. Pijnlijke processen die ik in het dagelijks leven, en in het begeleiden van opstellingen tegenkom zijn hierin een stimuli voor groei, en ik kan ze oprecht welkom heten.

Aangezien ik ten diepste heb ervaren wat opstellingen voor mijzelf en anderen kunnen betekenen wil ik niets liever doen dan dit werk uitdragen en zo mijn bijdrage leveren aan de groei en bewustwording van mijn medemens.

Meer info over Elmer Hendrix en het Instituut voor Systemisch Werk: www.ivsw.nl

Frank Lageweg

Al zo lang hij zich kan herinneren vraagt Frank zich af: Hoe word je een vrij mens? Vrij van stress, vrij van beperkende gedachten, vrij van angst, vrij van klachten: volledig in je eigen kracht. Met deze motivatie heeft Frank zich jarenlang in allerlei methoden en technieken verdiept, met als gevolg dat hij een zeer breed ontwikkeld mens is geworden op het gebied van stress- en vitaliteitsmanagement. Frank is docent Lichamelijke Opvoeding, haptotherapeut, stresscounselor, hartcoherentiecoach, en faalangsttrainer. Hij verzorgt trainingen en workshops in Chi Neng Qigong.

Wat is Chi Neng Qigong

Als je teveel in je hoofd leeft, ben je uit balans, want je hoofd is bezig met de toekomst, met het verleden, met wat moet gebeuren of anders zou moeten zijn. Je lichaam echter is op maar één plaats; dat is waar je nu fysiek bent. Een sterk leiderschap heeft zowel een verbinding met het hier en nu, als met de toekomst waar het op gericht is. Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die door iedereen te leren is. Het is een uiterst effectieve methode om stress en piekeren te verminderen en je te verbinden met kracht in jezelf. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het erg heilzaam is. Doordat je je energieker voelt en doet, neemt je aanwezigheid als mens en als leider toe.